Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Fendt stelde de 200 Vario smalspoortrekker tijdens de Sima in Parijs voor. Tijdens de Agritechnica in november is het de beurt aan een bredere, boeren-versie van die trekker, zo lijkt het. Een foto van het Fendt-fabrieksterrein in Markt Oberdorf toont de trekker.
Droeg de breedspoorversie van de Fendt 200 compact-serie voorheen de typeaanduiding 200S, nu zal de serie naar alle waarschijnlijkheid als 200 Vario door het leven gaan.

  • Fendt test boerenversie van 200 Vario
  • De trekker is tijdens Agritechnica te zien

Van een van onze lezers, die al eerder een foto van de vernieuwde Fendt 800 Vario maakte, kregen we een foto van de Fendt 200 Vario. Hij staat gewoon tussen de andere trekkers op het fabrieksterrein in Marktoberdorf. Een video van de Fendt 200 was eind vorig jaar overigens al hier te vinden.
Brede cabine
Niet alleen de spoorbreedte, ook de nieuwe cabine op de trekker is zichtbaar breder dan de cabine die op de oude 200S trekkers is te vinden. En daarmee lost de trekkerbouwer een grote wens in. De cabine is logischerwijs ook breder dan van de nieuwe 200 Vario smalspoorversie.

Vario als in 300 Vario
Volgens onze informatie is deze nieuwe 200 Vario voorzien van dezelfde variabele transmissie als de Fendt 300 Vario. De trekker biedt daarvoor immers de ruimte, vanwege de grote ruimte tussen de wielen. De 200 V, P en F die op smal spoor staan, moeten het met een aangepaste kleinere versie van de traploze bak doen.
In oktober houdt Fendt een persbijeenkomst. De kans is groot dat het dan ook deze 200 Vario zal voorstellen.

Gerelateerde artikelen