Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X


De Agritechnica moet nog beginnen, maar nu al is duidelijk dat er een paar opmerkelijke machines te zien zijn. Wat dacht je van een achtwielige Deutz-Fahr trekker en de nieuwe Claas Xerions?

Omdat de beurs zondag de deuren van de 18 gigantische hallen opent is het er nu nog een drukte van belang. Freelance journalist Steven Vale nam al vast een kijkje. Verschillende fabrikanten leggen de laatste hand aan de stands en niet alle machines staan op hun plek. En het grote nieuws dat er al wel is verbergen ze onder grote kleden en doeken.

Twee nieuwe Xerions
Wat dacht je van de nieuwe Claas Xerions? Ze dragen de naam 4500 en 5000 en het vermogen halen ze uit een Caterpillar C13 motor die maximaal 524 pk levert. De cvt-transmissie is van ZF en de trekkers rijden op topsnelheid 50 km/h. En dat zowel voor- als achteruit.

Acht-wielige Deutz-Fahr
Liet Fendt twee jaar geleden nog een zeswielige trekker zien, Deutz-Fahr is nu baas-boven-baas. De doeken over hun grootste noviteit kunnen niet verhullen dat het bedrijf een achtwielige kniktrekker zal tonen. Er lijkt geen hef aan de trekker te zitten en er is een platform dat een lading kan dragen. Geen wonder dat de X730 deze Agritechnica zijn premiere niet beleeft. Hij moet plaats maken voor deze gigant.

Kirovets met cvt
En dan is er nog de Russische trekkerbouwer Kirovets. De nieuwe kniktrekker van dit merk, die ze de 9000-serie noemen, is voorzien van een Mali continu variabele transmissie.
Hou mechaman.nl en deze site de komende dagen goed in de gaten. Er volgt nog meer nieuws en natuurlijk kun je hier ook foto’s zien.

Gerelateerde artikelen