Australie 6: Pinguins onder handbereik

Iedere avond komen de pinguïns het strand opwaggelen.

Iedere avond komen de pinguïns het strand opwaggelen.

Laat terug in het hotel, want de pinguïns van het Phillip-eiland komt pas aan het begin van de avond uit het water. Honderden waggelen er dan in groepjes het strand op en vervolgens de duinen in. Iedere avond weer en ’s morgens voor dag en dauw al weer op de weg terug. Niet groter dan een slanke kip en aandoenlijk om te zien. Mannetjes die flink op hun borst kloppen om vrouwtjes het hof te maken om daarna samen te overnachten in een hol of in één van de speciale kisten die er door rangers zijn geplaatst. Het is een imponerende nachtelijke afsluiting van een (zon)dag die begint op Caulfield Grammer in East St. Kilda: een privé praktijkschool, waar kinderen van 7 tot 15 uit voornamelijk stedelijke gebieden de grondbeginselen van de melkveehouderij bijgebracht krijgen. Vandaaruit gaan we naar het nabijgelegen fruitteeltbedrijf van de gebroeders Sanders. Die telen op eigenzinnige en innovatieve wijze appels, voornamelijk de Pink Lady. Met humor en een flinke dosis relativeringszin houden de broers zichzelf en hun bedrijf gezond. ‘An apple a day keeps the doctor away’. Dat is ook zo in Australië, maar dat neemt niet weg dat het rendement van de fruitteeltsector daar onder druk staat.

DSC_8745 DSC_8736

 

 

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.