Brexit? Agco sluit hoofdkantoor in Coventry

Machinebouwer Agco overweegt het hoofdkantoor in het Engelse Coventry te sluiten als het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer uitmaakt van de Europese Unie. Dat zegt Agco-topman Martin Richenhagen in de Duitse krant Frankfurter Algemeine.

Richenhagen ziet geen toekomst meer voor zijn hoofdkantoor in Coventry als het daadwerkelijk tot een Brexit komt. Hij zal dat hoofdkantoor dan verhuizen naar een plaats in de Europese Unie. Duitsland is dan een optie.

Financiën en juridische zaken

Op dit moment werken zo’n 500 medewerkers voor Agco in Coventry. Zou het Verenigd Koninkrijk zich terugtrekken uit de EU kan het aantal medewerkers krimpen tot hoogstens 250 zodat het alleen nog de belangen van Agco in het Verenigd Koninkrijk behartigt. Een importkantoor dus. “Het heeft geen zin om centrale afdelingen zoals financiën en juridische zaken in Groot-Brittannie te laten”, aldus Richenhagen.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.