Trekkerverkoop exact gelijk aan vorig jaar

De trekkerverkoop in Nederland is exact gelijk aan die van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom. Tot en met november werden in zowel 2017 als 2018 2.383 trekkers verkocht.

Vorig maand leek de trekkerhandel een eindsprint ingezet te hebben. Dat is in november weer teniet gedaan. Het maandtotaal bleef steken op 127, terwijl er een jaar eerder in dezelfde maand nog 187 exemplaren werden verkocht.

Als de cijfers van december bekend worden gemaakt, wordt ook per merk het verkooptotaal van een jaar eerder onthuld. Voor 2017 geldt tot en met november een top drie met John Deere op 1, New Holland op 2 en Fendt op 3.

Compacttrekkers

De verkoop van compacttrekkers blijft wat achter op die van vorig jaar. Met de 50 trekkers die in november 2018 verkocht werden, komt het totaal tot en met die maand op 566. Een jaar eerder was dat nog 610.

Bij de compacttrekkers is de top drie tot en met november 2017, beginnend bij de nummer 1, als volgt: New Holland, Shibaura, Kioti.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.