Fendt Ideal van LEGO

Op het internet gaan er foto’s rond van een Fendt IDEAL combine van Lego. Het gaat om een Fendt Ideal 9T combine met een  3316 Command maisvoorzetstuk van 16 rijen. De set bestaat uit ongeveer 1.850 stukjes.

De combine heeft veel details van de echte machine:

 • Cabine met terminal
 • Rupsen
 • Dubbele rotoren
 • Volledig reinigingssysteem
 • Losvijzel die uitklapt
 • Graantank
 • Hoofdaandrijfpoelies
 • Hoofdversnellingsbak
 • Schoon graan elevator
 • Hakselaar en achterklep
 • Afneembare 16 rij maisvoorzetstuk met roterende aandrijflijnen

De ontwerper van de Lego Fendt Ideal deed er 30 uur over om de combine op de computer te maken in Lego Digital Designer. Nadat alle stukjes verzameld waren deed hij er nog 8 uur over om de combine in elkaar te zetten.

Stemmen

Het is mogelijk dat deze combine door Lego in productie wordt genomen, want de maker van de set heeft het op de ideeënsite van Lego gepost. Bij 10.000 stemmen overweegt Lego de set, na een review, in productie te nemen.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.