<< Vraagbaak

Urenstand op trekker: krijg ik waar voor mijn geld?

Op verkoopsites kom ik vaak trekkers tegen waarvan de prijs te mooi is om waar te zijn. Hoe kan ik controleren of ik waar krijg voor mijn geld?

Het liefst koop je een trekker die onderhouden is door een dealer. De onderhoudshistorie is dan bekend en dat geeft een goede indicatie of de opgegeven urenstand klopt. Check ook altijd of de typeaanduiding op de motorkap klopt aan de hand van het serienummer. Het komt een enkele keer voor dat een lichtste trekker uit een serie wordt gechiptuned en wordt verkocht als een sterker model.

Bijna alle trekkers zijn tegenwoordig uitgerust met een boordcomputer. Door de computer uit te lezen, is te checken of de werkelijke urenstand klopt met de tellerstand. Ook is op die manier vaak een indicatie te krijgen van de staat van de (vario)transmissie, Gebruik verder je gezonde verstand: ga rijden met de trekker en beoordeel de trekker aan de hand van het uiterlijk. Heeft de trekker weinig gelopen, maar is die wel overgespoten, wees dan alert. Is de prijs te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Geef een antwoord