<< Vraagbaak

Welke olie moet in mijn trekker?

‘Ik wil de motorolie van mijn trekker verversen. Op internet kom ik synthetische, half-synthetische en minerale oliën tegen. Welke moet ik in mijn trekker gebruiken?’

Het belangrijkste is dat je de olie kiest die de fabrikant adviseert, meldt Oliehandel.nl.

Synthetische olie is een minerale olie die in laboritoria is bewerkt. Deze olie bevat chemische aanpassingen en toevoegingen (dopes). Omdat de pure, minerale, olie minder toevoegingen bevat dan synthetische oliën wordt deze meestal gebruikt in oudere voertuigen. Deze oudere motoren zijn niet bestand zijn tegen de dopes en synthetische olie kan dus schadelijk zijn.

Extreme temperaturen

Synthetische olie wordt vaak in moderne trekkers gebruikt. De olie is dunner waardoor deze beter smeert bij een koude motor. De motor blijft ook schoner. Ook is het mogelijk om de verversingsperiode te verlengen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor half-synthetische oliën.

Nog steeds twijfel over de juiste olie? Raadpleeg dan een olie-adviseur.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Geef een antwoord