Pilletje? Spuitje?

Blijkbaar is Nederland te groot voor één advies over vaccinaties en malaria. Voor dezelfde reis komen diverse varianten voorbij. Heerst er in het gebied wel of geen malaria en moet je wel of geen medicijnen daarvoor innemen. Het lijntje op de kaart is niet duidelijk en ik heb me altijd al afgevraagd of zo’n mug zich aan die grens houdt. Zonder twijfel: de Amazone is een malaria gebied. Hoewel de lodge aan het donkere water ligt wat minder prettig is voor die kleine etters. In ieder geval hebben ze een hekel aan muggenmelk met DEET, net als ik. Dat stinkt en wanneer ik mijn lenzen uit doe weet ik weer waarom ik er zo’n semi-hekel aan had. Met tranende ogen stap ik in bed en ik ziet geen mug meer. Maar dat is van latere zorg. Eerst maar zien hoe we hier de buikgriep doorkomen. Daar hebben ze me vergeten voor te enten.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.