Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Machinebouwer AVR heeft dinsdag alle rechten op de aardappelpootmachine van het Noorse Underhaug/TKS overgenomen. De aardappelrooiers van Underhaug zijn geen onderdeel van de overeenkomst. Wat deze overname AVR kost, willen beide partijen niet zeggen.

Het Belgische AVR neemt alle modellen van de Underhaug pootmachines over en zal die in België,  in een 5.000 vierkante meter grote hal, bouwen. In 2013 wil het bedrijf de eerste machines onder de eigen naam introduceren. Of de 4-rijige gedragen uitvoering daar ook bij hoort, is nog de vraag. De constructie van deze pootmachine moet eerst grondig herzien worden, laat Stefan Top, directeur van AVR, weten. Zowel AVR- als de huidige Underhaug-dealers gaan de machines verkopen, laat AVR in een persbericht weten. Onderdelen van bestaande Underhaug-machines blijven nog twee jaar leverbaar.

FULL-LINE
De overname past volgens Top binnen de strategie van het Belgische bedrijf om full-line leverancier te worden in de aardappelteelt. “Hierbij speelt AVR ook in op de markttrend naar frees/plantcombinaties, ter ondersteuning van onze bestaande afdeling voorjaarsmachines.”

SAMENWERKING
AVR werkt op dit moment samen met Miedema in de verkoop van machines voor de aardappelteelt. Die samenwerking komt met deze overname onder druk te staan, weet Top. “We gaan met Miedema om tafel en zullen onze langdurige afspraken respecteren.”

Aanvulling 13-04-2012: Voor de aardappelrooiers die Underhaug ook produceerde is het bedrijf nog in gesprek met overnamekandidaten.

Gerelateerde artikelen