Agco start eigen boerderij in Zambia

Landbouwmachinebouwer Agco richt in Lusaka, Zambia een 150 ha groot landbouwbedrijf en scholingscentrum op. Agco wil de komende jaren 100 miljoen euro investeren in Afrika. Dit project is daartoe de eerste aanzet.

“Afrika heeft een gigantisch groeipotentieel voor landbouwmachines. Wij zien het als onze missie om oplossingen te bieden aan de boeren op dit continent”, zegt Hubertus Muhlhaeuser. Hij is binnen Agco verantwoordelijk voor Europa, Afrika en het midden-Oosten.

GPS
Het scholingscentrum moet boeren helpen om zelf voldoende voedsel te produceren. Een noodzaak, omdat er in 2050 twee miljard mensen in Afrika zullen wonen. Kleine tot middelgrote boeren moeten hun kennis van de landbouw en van machines op vijzelen tijdens lessen en cursussen die het scholingscentrum biedt. Grote boeren kunnen er getraind worden in het gebruik van grotere trekkers en oogstmachines en zelfs gps. In 2013 moet het scholingscentrum klaar zijn.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de LandbouwMechanisatie nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.