Blog

Kleine dingen

Gertjan_ZevenbergenHij komt er weer aan: de Agritechnica. En, ik heb het al eerder verteld, dan worden we hier op de redactie van LandbouwMechanisatie altijd een beetje zenuwachtig. De beurs is immers dé plaats waar het grote landbouwmachinenieuws voor de komende jaren wordt geïntroduceerd.

Al ruim voordat de beurs zijn deuren opent, laait het vuur op. Dan presenteren fabrikanten tijdens persbijeenkomsten hun nieuwe machines. Dan verschijnen op verschillende plekken spionagefoto’s (waarvan we soms de indruk krijgen dat ze door de fabrikanten zelf worden verspreid). Dan mogen we proefrijden met dat nieuws, zolang we maar beloven onze mond te houden tot vlak voor de beurs.

Een van de leukste bijeenkomsten zo vlak voor de Agritechnica zijn de persdagen van de beursorganisatie zelf. Tijdens deze persdagen ontmoeten fabrikanten en de verzamelde Europese pers elkaar in een speeddate-achtige sfeer. In een conferentiecentrum midden in de stad – dus ver van iets wat op een boerderij lijkt – bezoekt de pers tafeltje voor tafeltje de grote en minder grote, bekende en minder bekende fabrikanten. Dat alleen al maakt de bijeenkomst vreemd. De manier waarop marketingmedewerkers van de bedrijven hun nieuws presenteren, doet daar nog een schepje bovenop: de een gooit al z’n nieuws in persberichten op tafel, terwijl een ander laat weten dat je de noviteiten al gezien hebt. Een maand eerder heeft het bedrijf immers al een persbijeenkomst gehouden en daar ben je geweest. Weer een volgen­de laat weten dat je echt naar de persconferentie in oktober moet komen, want dan gebeurt er wat. En dan bewaren de fabrikanten ook nog iets dat tijdens de beurs zowel het journaille als het publiek versteld moet doen staan.

In het oktober-nummer van LandbouwMechanisatie staat een overzicht van de eerste noviteiten van de grootste mechanisatiebeurs in Europa en misschien wel ter wereld. Met de belofte dat er volgende maand nog meer volgt. Ik kan niet wachten. We zijn er nu al klaar voor. Zelfs al zit het grote nieuws vooral in de kleine dingen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Gertjan Zevenbergen
Over Gertjan Zevenbergen
Gertjan Zevenbergen (1969) is geboren in Zuidland (ZH) op een gemengd bedrijf met melkvee en akkerbouw. Na de Agrarische Hogeschool ging hij aan de slag als redacteur melkvee bij het vakblad OOGST, waar hij ook de mechanisatie voor zijn rekening nam. Vanaf 2002 is hij hoofdredacteur van LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek.

Reacties zijn gesloten.