Kubota zet in op Amerikaanse hooibouw

KubotaTrekkerfabrikant Kubota heeft haar plannen voor de Noord-Amerikaanse markt voor 2015 bekendgemaakt. Het Japanse bedrijf zegt  25 nieuwe producten op de markt te brengen. Enkele daarvan zijn al geïntroduceerd waaronder de ronde balenpers en de wikkelaar. Naar eigen zeggen zet Kubota een stap in de richting van een volledige lijn voor de Amerikaanse hooibouwsector.

De nieuwe machines, waaronder schijvenmaaiers, schudders, harken en wikkelaars lijken al langer in het vat te zitten. Kubota meldt dat de overname van Kverneland twee jaar geleden de uitbreiding van het werktuigenassortiment ondersteunt. “Kverneland is een van de grootste fabrikanten van landbouwwerktuigen in West-Europa”, zegt productmanager David Palmer. “Kubota had toen de focus al op werktuigendivisie voor de Amerikaanse markt.”

De plannen van Kubota zullen komende zomer worden uitgelegd aan de sales managers en in het najaar van 2014 aan de dealers.

(Foto: Kubota)
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.