Trimble bouwt drone voor boerengebruik

trimble2Fabrikant van onder meer gps-stuurautomaten op trekkers, Trimble, heeft een onbemand vliegtuigje gebouwd waarmee boeren hun percelen in kaart kunnen brengen en gewassen tijdens het groeiseizoen kunnen inspecteren.

De Trimble UX5 kan worden gebruikt om gewassen te controleren op ziekten, onkruid en voedingstoestand, schrijft het Amerikaanse internetvakblad Farm Industry News. Met een snelheid van 80 km/h kan het toestel in 50 minuten 200 hectare coveren.

De Trimble UX5 heeft een vleugelwijdte van 1 meter en weegt door een frame van koolstof slechts 2,5 kilo. De drone is uitgerust met een 16.1 MP-camera, waarmee beelden kunnen worden vastgelegd met een grondresolutie van 2,4 cm. Het toestel wordt afgeschoten op een lanceerinrichting en landt op zijn buik.

Radiomodem

Het toestel moet omgerekend ruim 37.000 euro kosten, aldus Farm Industry News. Behalve het vliegtuig, krijgt de koper voor dat geld een afstandsbediening met radiomodem, een lanceerinrichting, de camera, reserve-onderdelen en alle benodigde software. Daarnaast biedt de fabrikant een training aan voor de gebruikers van de drone.

In Nederland wordt het toestel aangeboden door Geometius in Almere, het zusterbedrijf van Agrometius, dat zich in Nederland bezighoudt met de distributie van Trimble-producten voor de landbouw. Of het bedrijf ook plannen heeft om de drone specifiek voor toepassing in de landbouw aan te bieden, is nog niet bekend.

trimble2

 

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
2 Reacties op Trimble bouwt drone voor boerengebruik
  1. Avatar bram luteyn schreef:

    Zoiets was natuurlijk te verwachten .Een goede zaak .Er zal echter nog heel wat water door de Rijn en andere rivieren stromen voordat de autoriteiten hier dit goedkeuren .De rijksluchtvaartdienst die hier over gaat blinken niet uit in voortvarend handelen Maar succes toegewenst

  2. Avatar Piet schreef:

    Best leuk, zo’n drone. Maar deze prijs is mij te gortig.