Blog

De jacht

Gertjan_ZevenbergenDe jacht is vaak mooier dan de vangst. In het oktobernummer van Landbouw­Mechanisatie dat vorig jaar uitkwam, heeft u voor het eerst kunnen lezen over de zoektocht van opleidingsinstelling PTC+, LandbouwMechanisatie en Fedecom naar het beste landbouwmechanisatiebedrijf van Nederland. We kunnen stoppen met zoeken.

Twee enquêtes, tien presentaties, drie bedrijfsbezoeken en een half jaar later is namelijk duidelijk wie de ‘Beste LMB 2014’ stickers op zijn bedrijfsbussen mag plakken. De vlag met dezelfde opdruk mag de komende tijd bij Abemec Sevenum wapperen. De keuze was niet eenvoudig. Dat zegt elke jury, ik weet het. Maar het is echt waar. Het was al niet eenvoudig om uit tien genomineerden drie finalisten te kiezen. En het kiezen tussen die drie was wellicht nog moeilijker.

Alle bedrijven die deelnemen aan de Beste LMB-verkiezing toonden lef. Alleen al door mee te doen, geven ze zich immers bloot. Meedoen heeft voordelen. Je moet jezelf een spiegel voorhouden en nog overdenken waarom je doet wat je doet. En wat ze allemaal doen. Alle mechanisatiebedrijven bleken zich met hun volle vermogen in te zetten om het u, de klant, naar de zin te maken. En daarin gaan ze best ver, zo bleek uit de presentaties en bezoeken. Op veel bedrijven ligt de telefoon naast het bed. Gaat die ‘s nachts, dan is het menigmaal de eigenaar van het bedrijf die zelf het mankement komt verhelpen. Meestal kan alles. Desnoods lassen de monteurs zelf een machine in elkaar. Bedrijfseconomisch misschien niet  altijd verstandig, maar het is de beste PR die je als mechanisatiebedrijf kunt wensen. Want is een probleem eenmaal goed opgelost, dan kan het mechanisatie­bedrijf niet meer stuk.

De zoektocht naar het Beste LMB is dit jaar voorbij. Maar we beginnen gewoon weer overnieuw. Want de jacht is mooi.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Gertjan Zevenbergen
Over Gertjan Zevenbergen
Gertjan Zevenbergen (1969) is geboren in Zuidland (ZH) op een gemengd bedrijf met melkvee en akkerbouw. Na de Agrarische Hogeschool ging hij aan de slag als redacteur melkvee bij het vakblad OOGST, waar hij ook de mechanisatie voor zijn rekening nam. Vanaf 2002 is hij hoofdredacteur van LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek.

Reacties zijn gesloten.