Aardappeldemodag: aangepaste Visser-stortbak

visser 1 resizeMachinefabrikant Visser demonstreerde op de Aardappeldemodag een aangepaste stortbak. De aardappelen verlaten de stortbak niet via een dwarsband aan de zijkant van de machine, maar in het midden. Door de aanpassing neemt de stortbak in de breedte minder ruimte in dan een traditioneel model.

Visser zet zichzelf graag in de markt als leverancier van maatwerk. En deze machine werd op speciaal verzoek van een teler gemaakt. De klant had een oude loods met relatief smalle deuropeningen. Als de stortbak dan in de deuropening moet worden opgesteld is er in de breedte amper genoeg ruimte voor een duoband aan de ene en een grondband aan de andere kant van de machine.

Korte afvoerbanden

Daarom maakte de aardappelafvoerband plaats voor twee korte afvoerbanden die de aardappelen naar midden van de machine transporteren en daar lossen op een korte band die de aardappelen in de hallenvuller of duoband lost.

DSC_4674_resize

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.