Verkoop nieuwe maaidorsers gedaald

De verkoopcijfers van nieuwe maaidorsers in Europa zijn gedaald met zo’n 8,5 procent tot 9.000 exemplaren. Dat meldt Profi. Van enige groei was sprake in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In Frankrijk daalde de verkoop het meest.

Met uitzondering van Turkije, Italië en Spanje, waar een licht herstel wordt verwacht in 2015, zal de verkoop van nieuwe maaidorsers in 2015 mogelijk nog verder dalen dit jaar. Op basis van voorspellingen van fabrikant, zou het zo maar kunnen zijn dat het dieptepunt van 8.000 exemplaren in 2008 wordt geëvenaard.

Vorig jaar werden op de wereldwijde markt zo’n 31.000 maaidorsers verkocht. Fabrikanten verwachten “dat 2015 net zo uitdagend wordt als 2014.”

Claas_maaidorser

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.