Evers levert kunststof Orion-ringen

Fabrikant van grondbewerkingswerktuigen Evers Agro breidt zijn assortiment Orion-ringen uit met varianten van kunststof. De rol is lichter in gewicht dan de traditionele Orion-ringen van gietijzer, zo geeft de fabrikant aan. Ook koeken de kunststof ringen niet aan onder natte omstandigheden.

Evers Agro heeft de gietijzeren Orion-rol sinds 2011 in het programma. Kenmerk is volgens de fabrikant een optimale verkruimeling en het feit dat de wals de grond goed vastlegt. Nadeel zijn het hoge gewicht en het gegeven dat de wals met Orion-ringen snel volloopt onder natte omstandigheden. De kunststof variant lost beide problemen op.

Aandrukpunten

De Orion-ringen hebben een hellende hoek met gewelfde aandrukpunten die zorgen voor een optimale structuur van het zaaibed. De rollen hebben veel contactpunten per vierkante meter. Juist deze contactpunten zorgen voor een goede verkruimeling. De wals met de ringen legt de bovenlaag wat grover weg dan de laag eronder, iets dat bodemerosie na een flinke bui tegengaat.

Volgens Evers Agro zijn kunststof Orion-ringen zeer slijtvast. Evers Agro levert de rollen met een enkele of een dubbele rij ringen met een diameter van 47, 59 of 71 cm.

60SX270DRK (Orion wals) (7)a

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
2 Reacties op Evers levert kunststof Orion-ringen
  1. Avatar Gerbert schreef:

    Zeg gewoon dat het een guttler look-a-like is. Of vind Evers het niet tof als de persberichten worden aangepast…

    • Avatar Gerrit Kamp schreef:

      Mee eens. Het ontwerp is gebaseerd op de Güttler prisma ring die we zelf jarenlang verkocht hebben, dit hebben we zelf in het originele persbericht geschreven. We hebben deze ring niet voor niets verder ontwikkeld, en daarnaast is het materiaal van de kunststof ring zeker geen kopie.