Off-road bromfiets van Ubco

De Nieuw-Zeelandse fabrikant Ubco toonde op de LAMMA in het Verenigd Koninkrijk een bijzonder vervoersmiddel. Een 2×2 off-road brommer. Het haalt het vermogen van 1 kW uit een lithium-ion accu.

Wil je als boer op de fiets je land inspecteren, dan lijkt de brommer van Ubco een prima optie. De fiets kan, mits met een volle accu, zo’n 100 kilometer achtereen rijden. De aandrijving,  twee borstelloze motortjes, zitten in het voor- en achterwiel.

Gereedschap

De fiets weegt 58 kilo en heeft volgens de makers genoeg punten waaraan, of waarop, gereedschap kan worden bevestigd. Inclusief de bestuurder kan er voor 200 kg aan materiaal mee genomen worden. Een helm lijkt daarbij geen overbodige luxe, want de fiets haalt een snelheid van 52 kilometer per uur. Het voertuig kost een slordige 4.700 euro. (Farmers Guardian)

Ubco-fiets

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.