Monosem past frame precisiezaaier aan

Monosem heeft het frame van zijn precisiezaaimachine zodanig aangepast dat het zaaien van aflopende percelen minder problemen oplevert. Het bedrijf dat eind 2015 werd overgenomen door John Deere, toont de machine op Sima.

Het frame waaraan de zaai-elementen zijn bevestigd, is nu voorzien van een parallelconstructie. Daardoor kunnen de buitenste delen van de framebalk onafhankelijk bewegen van het hoofdframe.  Gevolg is dat ook bij sterk aflopende perceelsranden de buitenste rijen toch op de juiste zaaidiepte worden gezaaid.

Werkbreedte

Het TFC2-frame heeft een werkbreedte van 6,5 meter. Opgeklapt is de machine 3 meter breed. De machine is geschikt voor het zaaien van onder meer mais, bonen en bieten op verschillende rijafstanden. Door middel van een draadspindel- en schuifsysteem kan de afstand tussen de elementen traploos worden ingesteld.

De machine kan voorzien worden van verschillende zaai-elementen met mechanische- en elektrische aandrijving.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.