Topcon introduceert stuursysteem voor open trekkers

Topcon, fabrikant van onder meer gps- en automatische stuursystemen, voegt het AES-35 stuurwiel toe aan zijn productlijn. Bijzonder aan dit automatisch stuursysteem is dat het waterproof is.

Het stuurwiel is ontworpen voor machines die nog niet zijn voorbereid op een automatisch stuursysteem. Doordat het systeem waterproof is, in tegenstelling tot de AES-25, kan het stuur ook op open- en platformtrekkers worden opgebouwd. De AES-35 herbergt dezelfde techniek als de AES-25, maar dan in een nieuwe, compactere behuizing. Functies als nauwkeurigheid zonder stuurhoeksensor en een stappenmotor die in de voor- en achteruit rijdinrichting kan werken, blijven behouden. De stuurmotor kan overweg met rtk, waardoor het mogelijk is op 2 centimeter nauwkeurig te kunnen werken.

Topcon Positioning Group is gevestigd in de Amerikaanse staat Californië. Het Europese hoofdkantoor van Topcon staat in Capelle aan de IJssel. Naast de landbouw is het bedrijf actief in producten voor de landmeting en constructie.

AES-35 in_cab

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.