Zibo onkruidstrijker met roterende rollen

Zinger Mechanisatie heeft een onkruidstrijker tegen opslag ontwikkeld. De Zibo onkruidstrijker is er met vaste of roterende rollen.

De roterende Onkruidstrijker bestaat uit drie los van elkaar werkende rollen, waarmee een werkbreedte van 6.50 meter wordt gehaald. De dosering kan per rol aangepast worden. Afhankelijk van de opslag varieert de werksnelheid van 3 tot 8 kilometer per uur.

Met elektrisch verstelbare steunwielen is de werkhoogte te bepalen. Op de kopakkers zijn de zijrollen hydraulisch te heffen. Standaard wordt de roterende onkruidstrijker voorzien van een hydraulisch vlakstelling om de rol horizontaal te houden. Het vochtgehalte van de roller is met behulp van een bedieningskast vanuit de cabine van de trekker te regelen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
1 Reactie op Zibo onkruidstrijker met roterende rollen
  1. Avatar Frans te Braak Beltrum schreef:

    Reeds omstreeks 1982 was er al een onkruidstrijker met roterende rollen beschikbaar, in deze periode was ik werkzaam bij de firma Homburg in Stiens waar deze ontwikkeld is. Ook hier werden de met vilt beklede rollen al hydraulisch aangedreven en zijn er onder ander door mij goed werkende exemplaren verkocht. De rollen konden tijdens transport naar achter weggeklapt worden en werden afgevuld met een dosering round up. Deze onkruidstrijker werd onder andere ingezet ter bestrijding van aardappelopslag.