Zelfvliegende kunstmeststrooier van Rauch

Kunstmeststrooierfabrikant Rauch toont op vakbeurs Agritechnica in Hannover dit najaar een drone met eronder de Draco-kunstmeststrooier met één strooischijf. In de voorraadbak past 30 kg kunstmest.

Basis voor de zelfvliegende strooier is een Agronator-octocopter met acht rotoren. Deze drone heeft een diameter van 4 meter en een gewicht van 80 kg. Dankzij gps-technologie kan de drone exact de vooraf ingegeven routes volgen. En ten opzichte van een strooier achter de trekker kan de drone ook op pad als de grond nat is.

Slakkenkorrels

De Duitse fabrikant heeft de drone en de strooier naar eigen zeggen succesvol getest bij het verspreiden van slakkenkorrels, het verzaaien van lichte zaden en voor het strooien van kleine hoeveelheden kunstmest in de overbemesting.

Met een volle accu kan de drone 40 minuten vliegen. Opladen kost vervolgens 20 minuten.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.