New Holland rust T9-kniktrekker uit met traploze transmissie

New Holland rust de T9 serie kniktrekkers nu ook uit met een continu variabele transmissie. De serie bestaat uit vijf modellen met een maximumvermogen van 316 tot 445 kW (429 pk tot 605 pk). Die laatste, de T9.600 AC, is de sterkste trekker met cvt die op dit moment gebouwd wordt.

Je bedient de nieuwe transmissie met de CommandGrip-joystick op de Sidewinder armleuning. De transmissie kennen we natuurlijk al van de Case IH Quadtrac-trekkers. Al eerder dit jaar werden die met deze cvt uitgerust. De bak heeft vier punten waarop de aandrijving volledig mechanisch is. Het hydrostatische deel van de transmissie is nooit groter dan 40 procent.De New Holland-trekkers kunnen door de nieuwe transmissie op zijn traagst 500 meter per uur rijden. De draaicirkel is 10,7 meter maar toch is de trekker op de weg net iets smaller dan 3 meter. Zelfs met met 900/60 R42-banden, laat New Holland weten.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.