Boessenkool wint innovatieprijs met drone

Machinebouwer Boessenkool heeft de Nederlandse Innovatieprijs 2018 gewonnen. Het bedrijf kreeg de prijs voor hun landbouwdrone. Dat meldt Tubantia.

Twee jaar geleden liet Eelco Osse, directeur van Boessenkool, voor het eerst de landbouwdrone zien. De machine heeft acht motoren, is 2,5 bij 2,5 meter en kan onder meer ingezet worden als veldspuit. Osse vertelde twee jaar geleden voor de camera van LandbouwMechanisatie dat de drone 150 kg kan tillen. Inmiddels is dat opgeschroefd naar 500 kg.

In de TV-uitzending van De Wereld van Morgen, waarin de prijs werd uitgereikt door André Kuiper, vertelde Osse dat er bij de ontwikkeling van de drone nauw wordt samengewerkt met Defensie. Defensie is namelijk van plan de drone in te zetten bij vervoer van gewonden, zo werd duidelijk tijdens de uitzending.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.