Agromek 2018: Een lichtere hydrauliekslang

Rubber-staal-rubber. Dat is kort gezegd zoals de huidige hydrauliekslangen zijn opgebouwd. Het Amerikaanse Gates Corporation presenteert op Agromek een lichtere, meer flexibele slang.

De nieuwe MXT Hose heeft niet twee maar één laag ruber, aan de buitenzijde. De binnenste laag is weggelaten. Het grootste voordeel is de hogere flexibiliteit. Ook het gewicht van de slang is fors lager dan de ‘conventionele’ slangen. Al met al krijgt is het gewoon makkelijker werken, aldus de fabrikant.

Wanneer de eerste fabrikanten gaan werken met de nieuwe zogeheten MXT Hose, is niet bekend.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.