Elektrische John Deere in actie

Trekkerfabrikant John Deere heeft voor het eerst de elektrische, autonome trekker gepresenteerd. Electrive.com was bij de presentatie in Kaiserslautern. De trekker is ontwikkeld met GridCON, het project waarin een nieuwe generatie landbouwmachines wordt ontwikkeld.

De elektrische John Deere heeft geen accupakket aan boord. In plaats daarvan wordt de machine van elektriciteit voorzien door een ‘verlengsnoer’. De automatische kabelgeleiding zorgt ervoor dat de kabel altijd vrijgehouden wordt van de trekker en het werktuig. Op het land wordt de machine voorzien van gelijkstroom uit het middenspanningsbereik. In het interne netwerk van de trekker wordt dat omgezet naar 700 Volt. De trekker kan voorzien worden van een kabel met een lengte van 1 kilometer.

Het vermogen dat de trekker levert is niet mis, dat is maar liefst 300 kW (408 pk). Van dat vermogen is tweederde beschikbaar voor het werktuig. Voor het waarborgen van de veiligheid is de trekker rondom voorzien van sensoren. De machine heeft geen cabine, dieselmotor en brandstoftank waardoor het gewicht flink is gereduceerd.

Electrive toont op Vimeo de eerste bewegende beelden van de elektrische John Deere.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.