Dammann RSD: rijenspuit 2.0

De Duitse spuitenfabrikant Dammann komt naar Agritechnica met RSD, een techniek waarbij de afstand tussen de spuitdoppen kan worden aangepast aan de rijafstand. De techniek is vooral interessant voor de onkruidbestrijding.

Voor RSD wordt er een extra uitschuifbare leiding op de spuitboom gemonteerd, waarbij de afstand tussen de dophouders met behulp van elektrisch bediende linaere cilinders kan worden aangepast aan de rijafstanden van het cultuurgewas.

Je kunt de spuitdoppen handmatig wijzigen, maar ook via gps op basis van een taakkaart of automatisch met behulp van een camera die de rijen herkent.

Strook

Elke spuitdop bestrijkt een strook van 20 tot 30 cm. Daardoor is de techniek volgens Dammann vooral interessant voor de chemische onkruidbestrijding. Het onkruid tussen de rijen kun je dan verwijderen met de schoffelmachine.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.