TAFE werkt aan trekkermotoren op DME brandstof

Het Indian Insitute of Technology Kampur gaat in samenwerking met fabrikant TAFE  trekkermotoren ontwikkelen die op dimethyl ether (DME) kunnen lopen. Dat meldt de Indiase website tractorguru.

Dimethyl ether wordt al een tijd gezien als een schoon hernieuwbaar alternatief voor reguliere diesel. Zo is de brandstof niet giftig en heeft het een cetaangetal van tussen de 55 en 60 wat iets hoger is dan normale diesel (50).

TAFE steunt het project van Indian Institute of Technolgy Kampur wil uiteindelijk de basismotor aanpassen en een retrofit kit ontwikkelen. Met die kit zouden ook bestaande motoren op DME kunnen lopen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.