Horsch introduceert gedragen zaaimachines

De Duitse machinebouwer Horsch heeft een zes meter brede gedragen zaaimachine op de markt gebracht: de Taro HD. Volgens de fabrikant is een gedragen machine op kleine ongelijkvormige percelen wendbaarder dan een getrokken machine.

De Horsch Taro HD is een zes meter brede machine met een bandenpakker die voor transport in twee delen wordt opgeklapt.  De machine is uitgerust met de PowerDisc-kouters met een dubbele schijfkouter, die de fabrikant ook op getrokken zaaimachines monteert. Met de machine zijn rijafstanden mogelijk van 12,5, 15 en 25 cm.

Gewichtsverdeling

Om te komen tot een betere gewichtsverdeling is de zaadtank verhuisd naar de voorkant van de trekker. Horsch levert de Partner-fronttank in twee groottes: één van 1.600 liter of één van 2.200 liter.

De Taro HD krijgt dit najaar gezelschap van de Taro SL. Deze machine heeft een stalen zogeheten RollFlex-pakker in plaats van een bandenpakker.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie