AVR breidt ridger-programma uit

De Belgische machinefabrikant AVR heeft een opklapbare ridger ontwikkeld voor de ruggenteelt. De machine kan gebruikt worden voor het ophogen van ruggen en voor mechanische onkruidbestrijding in ruggenteelten.

De machine kan als speedridger (aanaarder op lichte grond), hoekschoffel of zogenoemde ecoridger worden gebruikt. De ecoridger schraapt het onkruid van de rug, waar de hoekschoffel het onkruid wat dieper afsnijdt.

Werkbreedte

De ridgers waren er al in een breedte van 3 meter. Nu heeft AVR ook machines met een werkbreedte tot 6 meter in het programma, waarbij de machine in twee delen opklapt. Met die laatste machine kun je acht aardappelruggen op 75 cm tegelijkertijd aanaarden of mechanisch onkruid bestrijden.

De machines zijn voor seizoen 2021 leverbaar voor vanafprijzen van 23.100 euro, exclusief btw.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.