Door een huis naar de achtertuin of slopen in een krappe ruimte is geen probleem met de Bobcat E08 en E10 minigravers. Deze twee kleine machines zijn 71 cm breed en hebben een maximale graafdiepte van 1,82 m. De E08 is een normale minigraver en weegt 1.082 kg. De E10 is een binnendraaier en weegt 1.066. Deze heeft standaard een tweede versnelling. Naast een uitschuifbare onderwagen tot een meter is ook het bulldozerlblad uitschuifbaar.
Beide machine zijn uitgerust met een steunbaar waardoor je veiligheid en gemakkelijk kunt in- en uitstappen. De E08 heeft een mechanische bediening en een veiligheidsstang die je moet verlagen om de machine te kunnen bedienen. Op de E10 is bediening via joysticks. Om de machine te besturen moet je zowel de linker als de rechter console verlagen en vergrendelden.
Net zolas bij de 1-2 ton compacte graafmachines van Bobcat zit bij de kleinste telgen de cilinder boven op de giek. De hydraulische hulplijnen en slangen zitten in de giek en arm. Standaard zijn stalen afdekpanelen, bescherming van de bladcilinder en drie walsen in het rupsbandensysteem. Dit laatste verhoogt de levensduur van de rubberen rupsbanden.

Gerelateerde artikelen