Het rijden met een Bobcat rupsladers kan nu comfortabeler. De T190, T250, T300 en T320 compacte rupsladers zijn namelijk verkrijgbaar met een nieuwe stalen onderwagen met rolophanging. Dit geeft onder meer een verbeterde rijkwaliteit voor de bestuurder.

Het nieuwe ophangingssysteem beschikt over rollen gespannen op stalen bladveren die de trillingen op grondniveau minimaliseren. Dit geeft een meer comfortabele rit. In vergelijking met de vast gemonteerde onderwagen zijn de spanrollen van de rupsbanden op het Bobcat rolophangingssysteem hoger geplaatst en rust het gewicht van de machine op de rollen. Hierdoor kan de machine ook beter draaien. Tevens vangt het systeem schokken op waardoor de rupsladers gemakkelijk over harde voorwerpen, stenen en stoepranden kunnen rijden. Rijden kan dus sneller wat een hogere prestatie geeft. Bovendien schokt het minder wat morsen beperkt.
Het rolophangingssysteem vergt praktisch geen onderhoud, omdat er weinig bewegende onderdelen zijn. Je hoeft niet te smeren. De rollen zijn duurzaam afgedicht en gesmeerd met synthetische olie.
De aandrijvingsmotor en hydraulische lijnen worden op een vaste plaats gehouden. Zo is de kans dat slangen vast komen te zitten, beperkt en wordt slijtage door trillingen en wrijvingen tijdens werkzaamheden verminderd. De behuizing van de aandrijvingsmotor is ook verborgen gehouden, zodat de motor zo weinig mogelijk aan puin (zoals stenen of stukken hout) blootgesteld wordt.

Gerelateerde artikelen