Pekel sproeien goed alternatief bij gladheid

De gemeente Holten-Rijssen schafte vorig jaar twee Epoke machines aan waarmee ze ook pekel kunnen sproeien. De ervaringen zijn buiten verwachting en de besparing op strooizout is aanzienlijk.
Bert Sanderman van gemeente Holten-Rijssen: “Wij testen nu al ruim een half jaar met twee machines die pekel, een mengsel van water en zout, kunnen sproeien. De resultaten zijn prima en we bereiken met aanzienlijk minder strooizout dezelfde resultaten als met strooien op de klassieke manieren.”
Helft minder strooizout
Volgens Jan Holterman van leverancier Schuitemaker is pekel sproeien een veelbelovende ontwikkeling in de toekomst van gladheidbestrijding. Het is een methode die wel tot 50% minder strooizout vraagt. Vooral voor de Nederlandse winteromstandigheden (geen extreme vorst en relatief weinig sneeuw) is het heel geschikt. Je krijgt ook een hele goede en egale spreiding van het zout/watermengsel op het wegdek. Pekel is bovendien een heel zuiver product; het bevat geen zware metalen, anti-klontermiddelen of onoplosbare bestanddelen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.