Bobcat heeft twee nieuwe nivelleeraanbouwdelen van 244 en 274 cm breed voor gebruik op de grote Bobcat laders. De bestaande, lasergestuurde nivelleerbox met blad van 213 cm en nivelleeraanbouwdelen is aangepast om te kunnen worden gebruikt met nieuwe laserontvangers.
De grootste twee modellen lijken op de huidige grader, maar zijn verstevigd. Hierdoor zij ze geschikt voor grotere machines zoals de Bobcat S250, de A300 vierwielgestuurde lader, de T250 en grotere compacte Bobcat rupsladers. De nieuwe graders hebben een in zes richtingen verstelbaar dozerblad plus een hydraulische zijverstelling tot 33 cm links of rechts. Dit gaat met vingertopbediening. Door een proportionele hydraulische klep kun je fijne aanpassingen doorvoeren. Zo is de snelheid waarmee het blad omhoog of omlaag wordt gebracht te veranderen.
Je kunt de standaard grader omtoveren in een lasergestuurde grader door ontvangmasten te monteren, laserontvangers bevestigen op de masten en de kabelset aansluiten.
Joystick
Voor compacte laders met Bobcat selecteerbare-joystickbediening is er een bijkomende functie met extra knoppen op de joysticks. De hellingsgraad kan worden gewijzigd op de ontvanger in stappen van 2,5 mm, omhoog of omlaag, +/- 50 mm in beide richtingen. Dit is handig omdat je dan niet geregeld de cabine hoeft te verlaten om de driepoot te verhogen of te verlagen.

Gerelateerde artikelen