Om het onkruid op verhardingen mechanisch onder controle te houden, zijn normaal een paar werkgangen nodig. Weed Control heeft nu een machine gemaakt die vier bewerkingen in één werkgang doet, de Ecofour.
De machine kan kanten snijden, borstelen, blazen en branden in een werkgang. ISS Landscaping Services heeft namelijk werk aangenomen van Rotterdam waar dit moet en ontwikkelde de machine samen met Gebr. Bonenkamp en Weed Control. Weed Control bundelde vier van hun bestaande technieken en in tien weken was de machine ‘Ecofour’ gereed.
Kantensnijder
Als de chauffeur de kantensnijder in de grond zet, kan deze vrij bewegen. Je hoeft er dan niet echt meer op te letten. Achter de kantensnijder zit een 90 cm brede onkruidborstel. Het losgeborstelde onkruid van de kantensnijder en onkruidborstel wordt via een blazer op het plantsoen geblazen. Als laatste komt er een onkruidbrander, een Ecoflame City van 100 cm met sideshift. Het geheel zit aan een Belos Transgiant. De bediening is redelijk gemakkelijk, blijkt uit de eerste meters. Een uitgebreid artikel staat in het meinummer van Tuin en Park Techniek.

Gerelateerde artikelen