Jean Heybroek introduceert tijdens vakbeurs Demo Groen (16-16 sept in Brussel) de nieuwe Toro CT 21 serie, een 3-delige kooimaaier. In transportstand is de machine 132 cm breed en smal genoeg om op een aanhanger of in een bestelwagen mee te nemen.
De Toro 2120/2140 CT is gemaakt voor kleine ruimtes. Hij maait 212 cm breed en de kooien zijn individueel te heffen zodat je ook smaller kunt maaien. Ook hebben de maaieenheden een cross cut stand waarin ze automatisch heffen bij achteruit rijden. De CT2120 heeft tweewielaandrijving, de 2140 vierwiel. Beide hydrostatisch met limited slip diff lock. Dit moet slippen voorkomen. Onder de motorkap ligt een driecilinder Kubota dieselmotor van 19,4 kW (26 pk). Bediening gaat via een console in de rechterarmleuning. Verder heeft de maaier LED verlichting en de nieuwste elektronica met bijvoorbeeld¬ on-board diagnostic en diverse beveiligingen tegen oververhitting.
De Toro CT 21 wordt in de Hayter fabriek in Engeland gemaakt. Toro heeft in 2005 de Hayter fabriek overgenomen en per 1 januari 2011 zullen alle producten uit deze fabriek onder de naam Toro en in de originele Toro kleur worden geproduceerd.

Gerelateerde artikelen