Knopert in Raalte heeft het importeurschap van de Italiaanse Active machines op zich genomen. Voorheen zat dit bij Jan Klerks. Het pakket omvat gazonmaaiers, bosmaaiers, heggenscharen, kettingzagen, grondboren en rupstransporters.
Bij Active werken 40 mensen met een jaaromzet van 10 miljoen euro. Ze maken bosmaaiers vanaf 25 tot 65 cc, zowel handgedragen als ruggedragen en met deelbare steel. Enkele modellen hebben Rotofix. Hierbij kun je het handvat altijd in de juiste werkpositie draaien. Speciaal is ook de maaikop waarbij je het maaidraad kunt vernieuwen zonder de draadkop open te maken. Prijs van een 38 cc met deelbare maaiboom, Rotofix en maaikop is 453 euro exclusief btw. Een professionele bosmaaier met 52 cc motor, dubbel harnas, maaimes en antivibratie handgreep met snelsluiting is te koop voor 537 euro ex.
Harry gazonmaaiers
Ook zijn er Active gazonmaaiers. Dit zijn eigenlijk de bekende Harry machines die onder het Active label te koop zijn. Verder levert Knopert vier modellen heggenscharen met 23 cc motor en 60 en 75 cm blad. De kettingzagen zijn er met 38 tot 62 cc, ook is er een tophendelzaag. Speciaal bij de rupstransporters, een aangedreven kruiwagen op rupsen, is een accuversie. Hierin kun je geruisloos 450 kg meenemen. Deze 1460 heeft drie versnellingen vooruit en een achteruit. Prijs is 7.167 exclusief btw.
Op 5 en 6 september houdt Knopert Active-introductiedagen in Raalte.

Gerelateerde artikelen