Op de beurs Groene Sector in Hardenberg toont Wave uit Wekerom een compacte handunit om onkruid met heet water te bestrijden op moeilijke, kleine terreinen.

De unit kun je op elk voertuig zetten. Hij is 80 cm breed en 103 cm lang. Hij weegt leeg 240 kg. Er zijn diverse losse bijpassende watertanks te krijgen. Ook is er een waterleidingaansluiting. De watertemperatuurregeling is nauwkeurig en constant op minimaal 98 graden celsius, weet medeontwikkelaar Van der Haar. Waterverbruik is 7 l/min, de druk is maximale 40 bar waardoor je hem niet als echte hogedrukreiniger kunt gebruiken. Er zijn diverse lanzen verkrijgbaar. Er is een elektrisch, benzine als dieselaandrijving. In tegenstelling tot de grote Wave is de compacte versie wel te koop. Met ergolans en 15 meter slang is de prijs voor de 220 V versie 9.625 euro, met benzinemotor is dit 10.625 euro en de dieselversie kost 11.875 euro.

Ook Empas toont een compacte heetwatermachine, de MCP. Dit is een kleinere versie van de Multicleaner. Een uitgebreid verslag komt in het februarinummer van Tuin en Park Techniek.

Gerelateerde artikelen