Etesia H144MX megamulcher

De Franse fabrikant Etesia heeft een nieuwe zitmaaier. De Hydro H144MX maait 144 cm breed en kan tot 16 km/h. Maximaal kun je dan 23.000 m2 per uur maaien.

Het onderhangend maaidek heeft drie mulchmessen die het gras vóór het maaien overeind halen. Daarna wordt het zeer fijn versneden en op de grond tussen het gras verstrooit, weet Etesia. De maaihoogte is elektrisch verstelbaar van 44 tot 140 mm. De maaier is vierwielaangedreven via hydraulische overbrenging met een pomp en vier wielmotoren.
7 uur maaien
Door de 4×4 overbrenging is er veel grip bij het maaien op een helling. Het koppel wordt afhankelijk van de lasten per wiel verdeeld. Slippen zou dus niet kunnen. Hij heeft een driecilinder watergekoelde Lombardini dieselmotor van 25 pk. In de tank kan 19 liter diesel. Met volle tank kun je ongeveer 7 uur in normale omstandigheden maaien, volgens de fabrikant. De draaicirkel is 125 cm en de maaier weegt 671 kg. In Nederland kost de H144 MX 20.879 euro ex btw.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.