Teekalarm.nl

Teekalarm.nl is een nieuw informatiepunt voor werknemers in groene sector. De website van OTC Pharma staat vol met waarschuwingen en informatie over teken.

Het tekenseizoen is weer begonnen, werknemers in de groene sector moeten daarom extra op hun hoede zijn. De site www.teekalarm.nl biedt informatie over de verspreiding van teken en tips ter voorkoming van beten en informeert over de ziekten die kunnen ontstaan als gevolg van een tekenbeet. De ziekte van Lyme is een infectieziekte die kan leiden tot aandoeningen van het zenuwstelsel en gewrichts-, huid-, en hartaandoeningen. Uit onderzoek van Stigas naar teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme in de hoveniers- en groenvoorzieningssector zegt 32% van de 798 participanten ooit gebeten te zijn door een teek en 15% van de gebeten werknemers heeft ooit symptomen van de ziekte van Lyme gehad.

Een belangrijk gedeelte van de site is ingeruimd voor advies van Prof. Dr. Mehlhorn, een internationaal gerenommeerde Duitse parasitoloog aan de Universiteit in Düsseldorf. Hij heeft onderzocht hoe de natuur zich beschermt tegen teken. Het blijkt dat sommige planten door hun geur geen last hebben van teken. Prof. Dr. Mehlhorn heeft van de geur van deze planten een extract ontwikkeld om zo ook mensen tegen teken te beschermen. Mehlhorn hamert op het gebruik van een natuurlijk, en dus niet-chemisch anti-tekenproduct. ”Een natuurlijk product beschermt het best,” aldus Prof. Dr. Mehlhorn, “omdat teken tegen chemische middelen na verloop van tijd een resistentie opbouwen.”

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.