Veldhuizen ZaXemi semi-dieplader van 830 cm

Veldhuizen ZaXemi semi-dieplader van 830 cm
Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan introduceert de ZaXemi. Dit is een semi-dieplader die zodanig kan knikken dat er een volledig laadvloer ontstaat van 830 cm met een extreem kleine oprijhoek.

Normaal is bij semi-diepladers de bruikbare laadvloerlengte voor rollend materieel beperkt tot het gedeelte achter de zwanenhals. Met oprijgoten is soms wel een machine op het voorste gedeelte te rijden maar dat blijft lastig. Met de ZaXemi behoren die problemen tot het verleden. Doordat de laadvloer van deze luchtgeveerde oplegger achter zakt, komt hij voor omhoog. Hierdoor ontstaat een vrijwel naadloze vlakke laadvloer van 8,3 meter lang. De laadvloerbreedte is 220 cm.
Oprijklep van 60 cm
Bijkomend voordeel is dat de oprijhoek klein is. Doordat de oplegger achter zakt is er slechts een oprijklep van 60 cm nodig. Deze klep wordt ondersteund door een torsieveer waardoor er slechts drie kilo handkracht nodig is om deze te bedienen. Door LED verlichting kon er volstaan worden met een achterbalk van slechts 11 cm. De oplegger is volledig gegalvaniseerd terwijl de laadvloer is uitgevoerd als metaalraster voor goede grip. In de laadvloer zijn sjor-ogen.
6.500 kg laadvermogen
De ZaXemi oplegger heeft twee luchtgeveerde Veldhuizen assen met luchtbediende Iveco Daily schijfremmen met ABS en lagers. Totaal liggen er acht banden onder van 185/70 op 13 inch velgen. Het maximale laadvermogen in deze BE uitvoering bedraagt 6.500 kg. De schoteldruk op de Iveco trekker mag maximaal 1.500 kg bedragen. Om overschrijding te voorkomen is er een weegsysteem ingebouwd.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.