Bermvijzel van Regnerus

20130425_Bermvijzel_Regnerus_2Om sporen in wegbermen te egaliseren heeft Regnerus uit het Friese Ferwert, zelf de Eco-bermvijzel ontwikkeld. De Eco-bermvijzel is gemaakt voor een werktuigenarm of kraangiek en zodoende hydraulisch aangedreven.

Een langzaam draaiende vijzel moet de berm egaliseren, ongeacht de zwaarte van de grondsoort. Een steunwiel voor de machine voorkomt dat de vijzel te diep gaat. Een zware rol drukt de losgevijzelde laag aan. De trekker- of kraanwielen hoeven niet meer door de vers geëgaliseerde berm te rijden.

Door het lage toerental van de vijzel, verplaats je volgens Rengerus slechts een klein laagje. Daardoor zou de grasgroei vlot herstellen.

SAMSUNG

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.