Maaiboten voortdurend in beweging

De wereld van de maaiboten is voortdurend in beweging. Vanouds is Conver de bekendste leverancier, maar er zijn ook andere merken die maaiboten leveren die in afmetingen met elkaar overeenkomen.

Conver laat weten dat de het de afgelopen tien jaar zo’n veertig wijzigingen heeft doorgevoerd bij de  maaiboten. Zo heeft de boot nu een gangboord en een boeg, waardoor water minder makkelijk de boot in loopt. En ook op ergonomisch gebied is er veel verbeterd. Niet alleen bij Conver, maar ook bij andere leveranciers. Zo ging het geluidsniveau omlaag en is de bediening sterk verbeterd. Inmiddels zijn dat veelal servobedieningen gekoppeld aan een proportioneel werkend hydraulisch systeem zodat de snelheid van heffen en zakken heel eenvoudig is te doseren.

0615 tpt maaiboten hoofd_resize

De wereld van maaiboten is betrekkelijk klein en de wensen zijn vaak heel specifiek waardoor er meestal ook klantspecifieke aanpassingen worden gemaakt. De plek (watergangen en duikers) waar de boot wordt ingezet bepaalt de maximale hoogte en breedte van de boot. De werkplek bepaalt ook of een boot in het water makkelijk kan keren en of het noodzakelijk is dat de boot zowel voor- als achteruitvarend moet kunnen maaien. Dat speelt ook een rol bij de keuze voor al dan niet kunnen wisselen van werktuigen of dat je kiest voor het maaien en opruimen met aparte vaartuigen.

Meer lezen over leveranciers, maaiboten, amfibievoertuigen en verzamelboten?

Lees het volledige artikel in vakblad Tuin en Park Techniek.Start nu met een proefabonnement

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.