‘Drijvende werktuigen moeten gecertificeerd worden’

Alle drijvende vaartuigen waar een werktuig aan, op of in zit moeten ongeacht de grootte gecertificeerd worden. Dat vertelde Henk Arntz van het onafhankelijke certificeringsbedrijf NBKB op  een voorlichtingsbijeenkomst van Cumela Nederland.

Ook werd er op de bijeenkomst uitleg gegeven over de wet- en regelgeving en het proces van certificeren. Cumela meldt dat het duidelijk werd dat er haast is. Volgens de organisatie moet je niet tot 1 januari 2019 wachten met certifiëren. ‘Want dan ben je een van de velen en ben je voorlopig niet aan de beurt’. Drijvende werktuigen moeten dus vóór 30 december 2018 gecertificeerd zijn.

Over de kleine vaartuigen is Cumela Nederland, samen met de Vereniging van Waterbouwers, in gesprek met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Inspectie Leefomgeving en Transport. “Er is nog een lange weg te gaan en geheel zonder regels zal het niet gaan met het oog op risico’s voor het bedienend personeel en de omgeving. De vraag is of er wel een certificaat voor nodig is voor deze kleine vaartuigen”, aldus Jan van der Leij van Cumela Nederland.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.