Kettingzaag op netstroom van Stihl

Machinefabrikant Stihl heeft een nieuwe elektrische kettingzaag op de markt gebracht. De Duitse fabrikant mikt met de zaag vooral op boeren en gebruikers die niet zo vaak een kettingzaag nodig hebben.

Het lichte instapmodel van Stihl, de MSE 141 C-Q op 220 volt, combineert de voordelen van een elektrische kettingzaag (stil, geen uitlaatgassen en weinig onderhoud) met een goed zaagvermogen, claimt Stihl.

De zaag heeft een 1,4 kW elektromotor en weegt 3,6 kg (zonder ketting en zaagblad). Standaard is de machine voorzien van een Stihl-zaagketting 3/8″ Picco Micro Mini 3 en een Rollomatic E Mini-zaagblad van 30 cm lang.

Peilvenstertje

De machine is uitgerust met de QuickStop Super-kettingrem die de ketting in minder dan een seconde stilzet zodra je de achterste handgreep loslaat. Via een peilvenstertje kun je het kettingolieniveau controleren. De elektrische MSE 141 C-Q kost 189 euro, inclusief btw.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.