TKD: Groeneveldt Grijpers laat nieuwe bomengrijper zien

Op de Technische Kontakt Dagen in Almere liet Groeneveldt Grijpers BV uit Groot-Ammers vorige week een prototype van een nieuwe bomengrijper zien. Uniek aan de grijper is dat deze twee grijpers combineert en zo vervormende stammen goed kan klemmen.

De 800 Flex Grijper heeft vier tanden die onafhankelijk van elkaar om de boom klemmen. Zo is een stam met een verdikking of die licht  verloopt geen punt. De vier tanden kunnen onafhankelijk klemmen dankzij een hydraulisch verstelbare gelijkloopstang. De 800 Flex is geschikt voor stammen met een diameter tot 35 cm. Groeneveldt maakt grijpers die bomen tot 70 cm kunnen klemmen. De openingsdiameter van de klem is 165 cm. De grijper kan met een zaagkast of knipper worden gecombineerd om te kunnen rooien.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.