Agritechnica: elektrificatie heeft niet stilgestaan

Uit Tuin en Park Techniek nummer 6 - december 2015 - Tekst: Henk Beunk en Wilbert Beerling – Foto’s: Annica de Lange, Henk Beunk en Wilbert Beerling - Vakbeurs

Grote machines voor groenaannemers vond je op de stands van FAE en Berky op Agritechnica. Elektrificatie was twee jaar geleden de trend op deze vakbeurs en die trend heeft zich doorgezet. Elektriciteit blijkt een goed alternatief voor schrankladers en shovels.

Dat Agritechnica de beurs is voor de nog altijd groter wordende, maar ook zeker intelligenter wordende landbouwmechanisatie, is bekend. Toch is ook minimaal één hal gevuld met materiaal dat de professionals in groot groen interesseert. Die hal grenst aan een, voor Agritechnica-begrippen, klein buitenterrein waar vooral houtverkleining wordt gedemonstreerd. Vervolg je de route, dan zie je eerst technieken die met bio-energie te maken hebben en vervolgens zie je de verreikers en knikladers. Daar zag je ontwikkelingen op het gebied van andere brandstoffen: lpg, maar vooral elektriciteit.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯