Bermen vragen specifiekere schijvenmaaier

Uit Tuin en Park Techniek nummer 4 - mei 2011 - Tekst: Martin Smits – Foto’s: Leveranciers, Martin Smits - Techniek in gebruik

Voor het maaien van bermen worden vrij veel verschillende schijvenmaaiers gebruikt. Het bermenwerk stelt echter specifieke eisen, waardoor niet iedere schijvenmaaier even geschikt is.

In een wegberm staat meestal meer dan gras alleen. Paaltjes, bomen, maar ook minder zichtbare obstakels als stenen of stukken metaal. Een maaier in de berm heeft het dus niet gemakkelijk en daarom worden er nogal wat specifieke eisen aan gesteld. Een klepelmaaier is van oorsprong vooral ontworpen voor het wat ruigere werk in de berm, maar hakselt het maaisel, is minder vriendelijk voor de insecten in de berm en kost behoorlijk wat vermogen. Daar staan voordelen tegenover, maar toch worden ook veel bermen met schijvenmaaiers gemaaid. Een trommelmaaier is eveneens prima geschikt om gras te maaien, maar valt af omdat hij veel gevoeliger is voor schade door obstakels. Raakt een trommel uit balans, dan volgt een dure reparatie.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯