Greenclipper Sport Lichte frontcirkelmaaier

Uit Tuin en Park Techniek nummer 2 - april 2015 - Tekst: Wilbert Beerling – Foto’s: Wilbert Beerling en leverancier - Rapport

Sportvelden worden vaak kortgehouden met een zelfrijdende kooimaaier. Maar het onderhoud van deze machine is prijzig. Een goedkoper alternatief is de 4,1 meter brede Greenclipper Sport-cirkelmaaier met 12 messen die in de fronthef van een trekker hangt. Bijzonder is de directe elektrische aandrijving van de messen via een door de aftakas aangedreven generator. Het eigen gewicht van de Greenclipper is laag.

De Greenclipper bestaat al even. De machine vindt haar oorsprong bij een graszodenteler die een alternatief zocht voor zijn onderhoudsgevoelige kooimaaier. Bijzonder aan de Greenclipper zijn de elektromotoren die de relatief kleine maaimessen aandrijven. De aftakas van de trekker of werktuigendrager drijft een generator aan die de elektromotoren van stroom voorziet. De voordelen daarvan? Minder lawaai, lagere onderhoudskosten en een lagere vermogensbehoefte. Er zijn immers geen hydraulische of mechanische over­brengingen tussen trekker en maaimes.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯